Conversaties in de horeca

Dit jaar haal ik (hopelijk ;-)) mijn diploma! Ik studeer Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam en ben momenteel aan het afstuderen bij Dorsvlegel. Na 3,5 jaar mag ik mijn studie afronden bij een bedrijf waar mijn passie ligt, food. Mensen die mij kennen weten dat ik al vanaf jongs af aan uren door kookboeken kon bladeren. Niet zo gek, met een oma die kookles gaf en een moeder die dol is op koken. Eind oktober begon ik, naast mijn studie, met werken bij Dorsvlegel. Zo kan ik verder studeren en werkervaring opdoen in het werkveld waarvoor ik opgeleid word.

Het vinden van een afstudeerbedrijf was daarom voor mij geen moeilijke opgave. Ik vind het werk wat ik doe bij Dorsvlegel ontzettend leuk en kwam snel op het idee om daar ook mijn studie af te ronden. Naast de normale werkzaamheden doe ik dus ook onderzoek voor mijn afstudeeropdracht. Wat deze opdracht inhoudt? Ik onderzoek hoe bedrijven – in dit geval Dorsvlegel voor de klanten – het beste de interactie met de horeca aan kunnen gaan en op welke manier conversaties gefaciliteerd kunnen worden zodat er uiteindelijk een grotere betrokkenheid ontstaat.

Tegenwoordig leven we niet meer in een wereld van alleen maar zenden. Betrokkenheid vanuit het bedrijf maar ook betrokkenheid bij de klant creëren is van groot belang. Voor mijn opdracht onderzoek ik bestaande literatuur, spreek ik met deskundigen en interview ik koks om een zo duidelijk mogelijk beeld te creëren. Een groot onderzoek waar dus veel tijd ingestoken moet worden! Ik ben al halverwege en hoop in juni mijn opdracht af te ronden.

Wat ik na mijn afstuderen ga doen? Ik wil graag een master volgen aan de universiteit en hoop nog een lange tijd bij Dorsvlegel te mogen werken!