Gezondheid is niet te koop

Voedsel, onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks leven. Niet alleen is het lekker, maar ook broodnodig. In het voedsel zitten allerlei bouwstoffen die nodig zijn voor ons lichaam om optimaal te kunnen presteren.

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik altijd volop bezig met bewegen en andere mensen te activeren tot bewegen. Daarnaast houd ik ook gewoon van lekker eten. 

Steeds meer word ik mijzelf ervan bewust, dat niet al het voedsel goed is voor ons lichaam. Denk hierbij vooral aan overtollige vetten, een teveel aan suikers en zo zijn er nog meer dingen te benoemen. Zeg ik hiermee dat je dit helemaal niet meer mag hebben? Neenatuurlijk niet! Maar als je voor jezelf een gezonde levensstijl wilt creëren, dan moet je ook zeker je eetpatronen daarop aanpassen.

Door hier bewust mee om te gaan kun je er alleen al voor zorgen dat je fitter in je vel komt te zitten en je lichaam meer energie heeft en dat is toch hartstikke mooi!!

Het is een wonderlijk proces hoe al deze stoffen omgezet worden in verschillende organen en delen van ons lichaam. Zo dragen eiwitten bijvoorbeeld weer bij aan de opbouw van onze spieren en zijn koolhydraten een groot onderdeel van onze energie.

Daarnaast vind ik het belangrijk om smaken puur te houden en dit is iets wat ik altijd probeer te behouden in mijn recepten die ik maak en de dingen die ik kook.

Gezondheid is iets wat niet te koop is, maar eten wat je kunt kopen kan wel bijdragen aan een betere gezondheid.