Uit de keuken van..

In ons denken en doen staat het gedrag van de hedendaagse consument centraal. Door onze levenswijze worden dagelijks keuzes gemaakt over de invulling van onze eetmomenten. Zowel thuis als buiten de deur. In toenemende mate laten we ons inspireren door de verschillende wereldkeukens en persoonlijke eetervaringen tijdens buitenlandse reizen. Onze klanten zijn actief in verschillende markten en landen. Wij zijn trots op hun prestaties en afhankelijk van hun behoeften, werken ze met ons als specialisten samen.

 • Retail
 • Foodservice
 • Export

Peulvruchten.nl

2016 is het jaar van de boon. Dat is mooi nieuws, want peulvruchten zijn gezond, groen en enorm veelzijdig. Veel consumenten denken niet direct aan het gebruik gedroogde erwten, bonen en linzen. Daarom hebben we een inspiratieplatform alles over gedroogde peulvruchten ontwikkeld.

Fresh Family

Binnen een gezonde levensstijl past het eten van voldoende groenten. Dat lijkt niet altijd. Fresh Family ontwikkeld verspakketten met groenten, zoals soeppakket, stoofpakketten en wereldgerechten. Een verpakking is een compleet recept, dat voldoende is voor 2- 4 personen.

Vers spelt pizzadeeg

Gezond en gemakkelijk eten, met verse ingrediënten en ieder naar zijn eigen smaak, dat zijn belangrijke kenmerken die passen bij het koelverse deeg van Tante Fanny. Voor de groei van deze nog jonge categorie is de assortimentsopbouw tussen huismerken en merken van essentieel belang.

Boerderijchips

Hoe verkoop je handgebakken chips, van aardappelen die op de eigen boerderij zijn geteeld? Op de AGF afdeling natuurlijk, omdat de consument het daar associeert met aardappel, vers en onderscheidende kwaliteit.

Bakkerij Bussing

Jan Bussing verkoopt brood. Eerlijk brood, hoog op smaak. Puur genieten. Eigenlijk vinden we dat er geen beleg nodig is en dat de chef creatief genoeg is om zelf recepten te bedenken. Toch hebben we een aantal persoonlijke ideeën samengevoegd in een inspiratiefolder.

Pompoenpitolie

De consument verwacht in toenemende mate producten uit de speciaalzaak of toko in de supermarkt. Een succesvol voorbeeld hierin is de introductie van koudgeperste premium oliën van Pelzmann, marktleider in gezonde pompoenpitolie.

Stoofperen.nl

Ranfru, stoverij sinds 1995, had behoefte aan een onafhankelijk digitale ontmoetingsplaats, ter promotie van Hollandse stoofperen. Hiervoor ontwikkelen we de content, recepturen, facebook en de receptpromotie.

De Molkerei

Ambachtelijke geitenkaas van de Waddenzee. Niet alleen in de regio een begrip, maar inmiddels ook steeds meer zichtbaar op versmarkten, in restaurants en op bijzondere foodlocaties. Een specialiteit met een verhaal, dat de moeite waard is om keer op keer verteld te worden.

Ouchan

De kleur, geur en de smaak van Marokko worden steeds meer omarmd door de Nederlandse koks. Aziz Ouchan heeft een compleet premium assortiment couscous, kruiden, tajinesauzen, peulvruchten, geconfijte citroenen en olijven en deelt graag zijn kennis. Beleef een dagje Marokko!

Teutoburger

Het succesvol ontwikkelen van de markt van koolzaadolie in Nederland heeft geresulteerd in het de vraag of ons team ook de Nordic kan verkennen om te komen tot de introductie van premium merken koolzaadolie, het leveren van koudgeperste bio-oliën en de invulling van huismerken.

Hollands Goud

In steeds meer keukenolie schappen zijn de Hollands Goud koolzaadolie-varianten Bak & Braad en Puur te vinden. Een opmerkelijke prestatie als nieuw merk op de markt, dat op basis van inhoudelijke categorie argumenten (gezond, duurzaam, van eigen bodem) in iedere gezonde keuken thuishoort.

Receptenfair

Iedereen heeft een mening over eten en drinken. Het is misschien wel het meest besproken onderwerp van de dag. Het verbeelden van food is pure emotie en beleving. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. In deze rubriek willen we niet alleen de favoriete recepten van onze klanten zien, maar laten we ook zien wat we in eigen huis ontwikkelen of samen met FoodStijl maken.

 • Foodblogs
 • Recepten
 • Receptfoto’s
 • Foodvideo’s
 • Receptpromotie
 • Online magazines
 • SoMe (facebook, youtube, pinterest, instagram)

Peulvruchten.nl

Gedroogde peulvruchten zijn de perfecte basis voor een verantwoorde en groene maaltijd. Het lijkt lastig, maar het is meer een kwestie van plannen, want ze moeten natuurlijk wel geweekt worden voor gebruik. Pinterest en Instagram zijn bij uitstek geschikt om deze inspiratie over te brengen.

Stoofperen

Het is jammer, dat stoofperen vaak alleen gekoppeld worden aan de wintermaanden en klassieke gerechten. Vandaar dat we inzetten op nieuwe recepten, die aansluiten op andere eetmomenten en seizoenen.

Tante Fanny plaattaarten

Vers bladerdeeg op bakpapier is een alleskunner. Geschikt voor zoete en hartige gerechten. En wat zo fijn is, dat je de plaattaarten naar eigen inzicht kunt snijden. Makkelijk in porties te verdelen en direct te serveren aan tafel aan jouw gasten.

Cherry Potatoes

Dit unieke, rode krielaardappeltje wordt exclusief in Europa geteeld door Abko Boer. Ter promotie bedachten we lekkere huisgemaakte recepten, die via facebook gepromoot zijn bij de geselecteerde verkooppunten.

Iliada olijfolie

Wie wil er niet koken als een echte chef? Dat kan eenvoudig met prijswinnende Iliada olijfolie: mild, grasachtig met een pepertje op de achtergrond. Ruik en proef. Geef extra smaak aan uw gerechten. Deze olijfolie combineert uitstekend bij groenten.

Culitrip .. de ultieme contentboost

We hanteren het principe van de 4 B’s: BEREIKEN, BOEIEN, BINDEN EN BELEVEN.
Content ontstaat door het samenzijn van mensen. Elkaar ontmoeten op een inspirerende locatie, met gepassioneerde vakmensen en verrassende recepten levert direct bruikbare content en garandeert een hoog bereik. Onlangs waren we betrokken bij de organisatie van het Pulses Event 2016, georganiseerd door de VS ambassade.

Een CuliTrip is effectief voor:

 • het vergroten van de zichtbaarheid van uw product bij de consument door het verspreiden van content via diverse mediakanalen
 • het introduceren van een nieuw product
 • het opdoen van nieuwe ideeën en suggesties van bloggers
 • het laden van producten of merken met inspiratie vanuit diverse invalshoeken om deze achteraf samen te voegen in een online magazine ter ondersteuning van een new business/verkoopgesprek bij Retail of Foodservice
 • het verzamelen van nieuwe content voor storytelling en online exposure

FOTO FILM CONTENT DAG

Kies voor meer bereik met onderscheidende foodrecepten. Daarom organiseren we minimaal 10 x per jaar deze dag in de Koningshoeve te Klaaswaal. De recepten worden vers gemaakt door Rik en Chris (https://www.chefs4chefs.nl/ ). Alle benodigde ingrediënten worden door ons ingekocht bij de reguliere supermarkt, groothandel of direct bij de bron.

Bij het presenteren van de gerechten zoeken we de balans tussen de opmaak van een restaurant gerecht en hoe we thuis eten. Eten doen we namelijk ook met onze ogen. Daarom stellen we hoge eisen aan de uitstraling en de gebruikte accessoires. In de voorbereiding is dit een belangrijk onderwerp.

Het verbeelden van recepten is ons vak. Dit vergt een groot inlevingsvermogen van de fotograaf in het merk of doelgroep, van degene die de materialen (serviezen, pannen etc.) verzameld en van de (hobby) kok, die de gerechten opmaakt.

Kookvideo’s zijn immens populair en versterken de digitale identiteit van merken. Tijdens de dag kunnen er verschillende soorten foodclips worden gemaakt. Een foto of filmdag leent zich uitstekend om extra content te verzamelen en te maken.

Kwalitatieve content vraagt om hoog bereik. Dat is wat wij als team belangrijk vinden. De “ opbrengst” van een foto content dag willen we met zoveel mogelijke relevante personen en kanalen delen. Ons online team is vanuit deze gedachte aanwezig om te zorgen voor het hoogst mogelijke bereik.

 • Recepten koken
 • proeven
 • fotograferen
 • filmen
 • thema’s
 • brainstorm
 • content creatie
 • content bereik
© Copyright - Dorsvlegel