Food consultancy

Wil jij een nieuwe food business opzetten? Of wil je met jouw foodbedrijf een nieuw marktsegment betreden of inspringen op de allernieuwste food trend? Dan loopt onze ervaren food consultant graag een tijdje mee in jouw bedrijf. Dorsvlegel is specialist op het gebied van food marketing en sales: met onze brede expertise en frisse blik weten wij jouw ambitie praktisch te ondersteunen.

Wat is food consultancy?

Een food consultant is een externe deskundige op die een foodbedrijf kan inhuren bij een bepaald vraagstuk, project of probleem. De consultant is onafhankelijk en neutraal, en is zo in de ideale gelegenheid om professioneel advies te geven aan het bedrijf. Hij of zij bekijkt jouw uitdaging vanuit een andere invalshoek en heeft alle kennis in huis om nieuwe en nuttige input te leveren. Onze consultants hebben passie voor food en worden oprecht blij van het succesvol begeleiden van mooie foodbedrijven. Heb jij een topproduct? Dan willen wij net zo graag als jij dat deze gezien (en natuurlijk geproefd en gekocht) wordt! Met jaren aan ervaring, een groot netwerk en enorm veel kennis van food, weten wij als geen ander interne problemen te doorgronden om hier vervolgens advies over uit te brengen.

Wat zijn de voordelen van food consultancy?

1. Tijdelijk extra capaciteit en expertise

Wij zijn al 20 jaar een praktisch, professioneel en ondersteunend kennisloket voor onderscheidende foodbedrijven. Doordat wij bij verschillende organisaties over de werkvloer komen, hebben wij ervaring met bepaalde projecten en hoe deze het best benaderd kunnen worden. Wanneer je (tijdelijk) onze expertise en extra capaciteit inhuurt, kunnen wij jouw organisatie voorzien van deskundig advies en/of ondersteuning. Met het uiteindelijke doel om jouw food uitdaging te volbrengen.

2. Een vernieuwende en verfrissende blik

Terwijl vaste medewerkers wellicht al maanden met een probleem of vraagstuk kampen, kan een consultant met een frisse en externe blik naar de zaken kijken. Wellicht bleven jullie in het verleden hangen door persoonlijke belangen of de betrokkenheid bij de organisatie. Als externe consultant zijn wij minder vatbaar voor deze interne situaties. Dit brengt ons in staat om een probleem makkelijker te analyseren en een gepaste oplossing aan te reiken.

Hoe ziet een food consultancy traject eruit?

Ligt jou een grote uitdaging te wachten? En kun je daarbij de hulp van en food expert goed gebruiken? Klop dan bij onze food marketing agency aan. De uitdaging kan van alles zijn: de introductie van food innovatie, beter gebruik maken van de mogelijkheden van e-commerce, het ontwikkelen van een strategische roadmap, en ga zo maar door.

Kennismaking, pijnpunten blootleggen en workshops

Om jou bij te staan in het voltooien van jouw project, gaat onze food consultant een aantal weken in jullie organisatie meelopen om te ontdekken hoe jullie daadwerkelijk geholpen kunnen worden. Een goede kennismaking met het bedrijf is daarbij natuurlijk belangrijk: dit is dan ook de start van de consultancy. Door veel vragen te stellen tijdens een intake gesprek, ontdekken en benoemen we vervolgens de pijnpunten binnen de organisatie. We bekijken de hele marketingmix binnen food en reiken vervolgens passende workshops aan, waarin we kennis en kunde overdragen die jou gaan helpen bij het uitvoeren van je project. Jouw bedrijf en medewerkers worden dus daadwerkelijk aan de slag gezet, en jij natuurlijk ook! Voorbeelden van workshops die we kunnen geven zijn:

  • Food merken & online
  • Food & trade marketing
  • Assortiment & innovatie
  • Accountplannen professionaliseren
  • Strategie & trends
  • Food concepting
  • Data & doelgroepen

Advies opstellen en uitvoeren

Op basis van alle opgedane kennis vormen we samen een advies waarin de conclusies van de consultancy op een rij worden gezet. Nu heb je exact op papier staan hoe jij jouw project kan voltooien, en beschik je over de juiste skills om dit te realiseren. Als je dit wenst, kunnen onze experts jou uiteraard ook ondersteunen in de uitvoering van het opgeleverde advies.

Wil jij de mogelijkheden van food consultancy voor jouw bedrijf met ons bespreken? Dan nodigen wij je graag uit voor een smakelijke food date! Neem contact met ons op om een kennismaking in te plannen.

Koffie drinken?
Wil je brainstormen over jouw foodpitch? Bel of mail ons!