FOOD MARKETING

Elk food product is uniek: qua smaak, qua uiterlijk, qua beleving… Wij zien het als een voorwaarde om deze food eigenschappen het beste tot hun recht te laten komen in de marketing uitingen rond dit product. Met onze jarenlange ervaring in food kunnen wij als geen ander ontdekken welke boodschap het beste voor jouw product spreekt én hoe we deze kunnen verspreiden via contentmarketing, social media of bij jou in de buurt!

Jouw product voorstellen aan de juiste doelgroep

Heb jij een mooi product, maar weet je niet hoe je dit moet verkopen aan jouw doelgroep? Dat vinden wij net als jou een uitdaging. Wij vinden dat lekker eten en drinken gezien moeten worden, en geproefd! Daarom helpen we foodbedrijven graag met hun marketing. Ons startpunt is altijd een uitgebreide zoektocht naar wie de doelgroep van jouw product nu eigenlijk echt is. Want hoe kun je een ambachtelijk brood verkopen aan iemand die helemaal geen brood eet? Als we jouw doelgroep in kaart hebben, dan staan we stil bij de vraag: hoe kan dit product zich het beste voorstellen? Met de juiste aanpak stelt jouw product zich voor aan de wereld en verleidt het precies die mensen die jouw food product willen gebruiken. Als kers op de taart wordt met een doelgerichte boodschap de verwachting van de consument waargemaakt, of zelfs overtroffen! Zo vergroot je direct de kans op herhaalaankopen en mond-tot-mond reclame.

Ontdek op welke manieren onze food agency jou allemaal kan ondersteunen en adviseren op het gebied van food marketing.

Food branding

Bij Dorsvlegel bekijken we jouw product en jouw merk als een persoon. Voordat we aan de slag gaan met je food marketing, leggen we het DNA van jouw concept of merk onder de loep. Wat zijn de fysieke eigenschappen? Maar ook: wat is de emotionele waarde ervan? Als food branding agency maken wij graag uitgebreid kennis met jouw drank, etenswaar of ingrediënt en gaan op zoek naar de toegevoegde waarde en de onderscheidende factor ervan. Hebben we jouw unieke eigenschappen ontdekt? Dan brengen we die tot uiting met een boodschap die jouw doelgroep perfect weet te verleiden. Jouw food brand wordt daarna tot in de puntjes uitgewerkt in aantrekkelijke en doeltreffende designs en copy.

Tijdens de kennismaking met jouw product zijn wij goudeerlijk. Als wij zien dat jouw gewenste doelgroep niet matcht met je product, dan laten we jou dit eerlijk weten. Door de producten van onze klanten zo uitgebreid te testen en te proeven, zorgen we ervoor dat wij altijd samenwerken met mooie bedrijven die net als wij een oprechte passie voor smaak hebben.

Food content marketing

Op basis van het DNA van jouw food product en de inzichten die we hebben opgedaan over jouw doelgroep, gaan we aan de slag met jouw food content marketing. Op welke kanalen kunnen we jouw doelgroep bereiken? En met welke content? Wij bieden een totaal content marketing pakket aan: van strategie (inclusief contentkalender) tot aan content creatie. Wij beheersen dankzij ons grote netwerk een heel breed palet aan skills binnen content marketing. Zo hebben wij experts in huis op het gebied van food copywriting, maar ook food fotografen en videografen en editors. Flitsende video’s als snackable content, of juist uitgebreide en inspirerende food verhalen: het is allemaal mogelijk bij onze food content marketing agency! Wij leveren content voor online kanalen, maar ook in print voor bijvoorbeeld magazines en vakbladen.

Wil jij ook gave food content creëren om je vingers bij af te likken? Bekijk eens de mogelijkheden bij De Food Content Club.

Food social media marketing

Wie haalt tegenwoordig niet zijn recepten en food inspiratie van social media? Het is dus van groot belang om hierop actief te zijn. Wij geven jouw food product een podium op de platformen waar jouw doelgroep op actief is. Dat doen we met organische social media food marketing: door jouw kanalen op te zetten en in te richten, door een contentplanning te maken en smakelijke content te ontwikkelen. Maar ook helpen we jou graag met social media adverteren. Onze specialiteit zit in het uitwerken van succesvolle social media campagnes rondom de verkooplocaties van jouw product. We stellen jouw product voor aan je doelgroep met een boodschap zó verleidelijk, dat ze direct naar de winkel sprinten om jouw lekkernij in huis te halen. Of ze plaatsen meteen een online bestelling!

Food influencer marketing

Wij ontwikkelen met veel passie de perfecte boodschap om jouw food product mee voor te stellen aan een passende doelgroep. Een fantastische manier om in één klap een groot deel van jouw doelgroep te bereiken met die boodschap is food influencer marketing. Wij hebben een groot netwerk aan micro influencers en bedenken samen met hen binnen welk concept er content verspreid kan worden over jouw product. De influencer is daarna vrij om te delen wat hij of zij wil. Zo communiceer jij als merk niet alleen vanuit je eigen perspectief en blijft de boodschap authentiek én geloofwaardig! Door micro influencers in te zetten kun je je richten op een heel specifieke doelgroep en dus écht relevant zijn.

Local food marketing

Lokale vindbaarheid en zichtbaarheid is voor veel foodbedrijven het belangrijkste wat er is. En toevallig is food marketing onze specialiteit van het huis! Wij van Dorsvlegel hebben een passie voor goed eten en helpen daarom graag alle bedrijven die deze passie met ons delen. Soms is dit een lokaal bedrijf met niet veel marketingbudget, zoals een lokale bierbrouwerij of een kleine melkboerderij. Toch delen wij dan graag tips en adviezen met deze ondernemers: omdat we oprecht genieten van het delen van onze kennis, en omdat we vinden dat de boodschap van zo’n mooi bedrijf moet worden gehoord.

Met local food marketing ben je enorm relevant én effectief bezig: hoe mooi is het als jij jouw doelgroep direct kan aansporen om je product te gaan kopen bij jouw verkooppunt in de buurt?

B2B food marketing

Bij Dorsvlegel beginnen we een food marketing traject altijd met een uitgebreide zoektocht naar de juiste doelgroep. Deze kan uit consumenten bestaan, maar ook uit ondernemers en bedrijven. Wil je op een succesvolle manier B2B food marketing inzetten voor je bedrijf, dan moet je kunnen communiceren op het niveau van een professional. Onze food marketing specialisten kunnen dat als geen ander. Met onze professionele kookstudio staan we al met één been in de professionele food wereld. Wij zorgen ervoor dat jouw concept in de smaak valt bij horecabedrijven en foodservice en door hen wordt ingekocht.

Food strategie

Wat maakt jouw food concept uniek? Hoe sterk is het assortiment portfolio? Wat zijn relevante distributiekanalen voor jouw product? En hoe bereik je je doelgroep? Dit zijn enkele vragen die we onszelf stellen wanneer we aan de slag gaan met food strategie. Dankzij de jarenlange ervaring en de specialistische kennis van Dorsvlegel op het gebied van food, zijn wij in staat om strategisch advies te leveren over het in de markt zetten van jouw concept of merk.

Food insights

Food is anno nu zoveel meer dan alleen de winkel op de hoek. Wij kunnen ons voorstellen dat je als food ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet. Ons food marketing bureau beschikt over gedetailleerde kennis over alle distributiekanalen van food en over het consumentengedrag binnen verschillende kanalen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in food, en halen regelmatig nieuwe customer insights naar voren. Met al deze kennis zijn wij perfect in staat om adviezen te ontwikkelen voor mooie foodbedrijven, onder andere op het gebied van food sales en marketing. 

Food trends

Onze food marketing experts hebben altijd trek in nieuwe kennis. Daarom volgen wij regelmatig seminars, zijn we aangesloten bij vooraanstaande food instituten, en volgen we het consumentengedrag op de voet. Zo weten wij altijd wat de nieuwste trends zijn in onze branche en kunnen we de meest actuele en relevante marketing adviezen delen met onze klanten. Dit betekent niet dat wij achter de hypes aanlopen: wij springen alleen in op een nieuwe ontwikkeling als deze duurzaam is binnen food.

Food marketing voor en door mensen met een hart voor food

Wij willen dat food van goede kwaliteit gezien, geproefd en beleefd wordt. Daarom ontwikkelen wij met veel betrokkenheid de beste boodschap, strategie en content voor bedrijven die deze liefde voor good food met ons delen. Wij van Dorsvlegel hebben jarenlange ervaring en zijn slagvaardig door onze specialistische kennis in food marketing. Iedere specialist kan jou afzonderlijk helpen met een specifiek marketing probleem, maar als team bieden we jou een uniek totaalpakket waarmee jouw food product voor eens en voor altijd op de kaart wordt gezet.

Wil jij de mogelijkheden van food marketing voor jouw bedrijf met ons bespreken? Dan nodigen we je graag uit voor een gave food date! Neem contact met ons op om een kennismaking in te plannen. 

Koffie drinken?
Wil je brainstormen over jouw foodpitch? Bel of mail ons!