FOOD ONLINE

Tegenwoordig kun je er als bedrijf bijna niet meer onderuit: online aanwezigheid. Denk hierbij aan het runnen van een website, webshop, digitale nieuwsbrief, e-mailmarketing, food blogging en social media. Dat klinkt nogal overweldigend, maar gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. Dorsvlegel kan je ontzorgen op het gebied van online food marketing. Van de ontwikkeling van een sterke website tot aan de inzet van advertenties waarmee jouw product je doelgroep in één klap verleidt.

Online vindbaar én zichtbaar zijn

Wij van Dorsvlegel helpen bedrijven met hun online aanwezigheid. We kunnen online aanwezigheid onderscheiden in twee categorieën: vindbaarheid en zichtbaarheid. Bij vindbaarheid gaat het erom dat jouw bedrijf online gevonden kan worden in de zoekmachine. Een goede website met waardevolle content draagt bijvoorbeeld bij aan de online vindbaarheid. Als we het hebben over online zichtbaarheid dan bedoelen we dat je veel van jezelf laat zien als bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door op social media regelmatig verhalen, foto’s en stories te posten. Onze food online specialisten weten precies wat er wel en niet werkt op dit gebied voor jouw specifieke doelgroep.

Hoe gaan wij te werk?

Jouw website is het basisingrediënt van jouw online succes. Op basis van jouw wensen en behoeften bouwen wij een website of onderzoeken we hoe we jouw bestaande website kunnen optimaliseren. Hierbij wordt er gekeken naar het DNA van het bedrijf en de doelgroep. Wanneer er een goede basis website staat wordt er zoekmachineoptimalisatie (SEO) toegepast en wordt jouw website doorvertaald in social media kanalen. Aanvullend daarop worden zoekmachine adverteren (SEA) en social media ads ingezet om jouw doelgroep snel te bereiken en te verleiden om jouw website te bezoeken of direct jouw food product in huis te halen.

Zo ziet ons food online pakket eruit in vier stappen:

  1. Zorgen voor een sterke website die aansluit op het DNA van het merk en de behoeften van de doelgroep.
  2. Organische werkzaamheden inzetten om de website en de verkooplocaties te promoten. Denk hierbij aan het inrichten van social media kanalen, het versturen van nieuwsbrieven en SEO werkzaamheden.
  3. Rondom de organische communicatie wordt vervolgens advertising ingezet via social media en de zoekmachine.
  4. Voor jouw zichtbaarheid kunnen we ook gebruik maken van platformen van externe partijen. Een voorbeeld hiervan is jouw product presenteren op een online banner op de website van een supermarkt waar jouw product verkrijgbaar is.

Specialistisch advies op maat

Het food online pakket wordt ingezet op lokale targeting rondom de verkooplocaties. Dit wordt gedaan door middel van bereik, verkeer naar de website of de betrokkenheid van het merk. Dankzij ons grote netwerk met specialisten, geven wij advies en kunnen wij jou ontzorgen op het gebied van online food marketing en online food sales. Natuurlijk houden wij jou regelmatig up-to-date met rapportages. Heb jij een lekker food product? Dan zetten wij ons met hart en ziel in om deze online voor te stellen aan de juiste doelgroep!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van food online voor jouw bedrijf? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking onder het genot van een hapje en een drankje! Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Koffie drinken?
Wil je brainstormen over jouw foodpitch? Bel of mail ons!