FOOD SALES

Heb jij een mooi food product ontwikkeld, maar vind je het lastig om deze aan de man te brengen? Of twijfel jij over het kanaal dat het meest geschikt is voor de verkoop? Het is enorm zonde als jouw food concept niet ontdekt wordt, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen verblijden met jouw lekkernij. Geen zorgen: wij helpen je met het verkopen van je product op de kanalen die relevant zijn voor jouw doelgroep.

Jouw product verkopen via de juiste kanalen

Er zijn verschillende kanalen waar je jouw product kunt verkopen. Deze kanalen zijn in de basis te onderscheiden in online en offline. Denk bij online kanalen aan webshops en bezorgdiensten, en bij offline kanalen aan supermarkten en andere fysieke verkooppunten. Welk kanaal kun jij het beste inzetten voor jouw merk? Dat is afhankelijk van de doelgroep van jouw product. Het selecteren van de juiste doelgroep is daarom altijd het startpunt van onze samenwerking.

Dorsvlegel is een Food Agency die zich bezighoudt met het verkopen van de producten van hun partners op de kanalen die relevant zijn voor hun doelgroep. Met als doel om een win-win situatie te creëren voor zowel de producent als het verkoopkanaal. Kom erachter op welke manieren wij jou allemaal kunnen ondersteunen en adviseren op het gebied van food sales.

Food sales in Nederland, België en Scandinavië

De kracht van Dorsvlegel zit in de perfecte mix van (online) marketing en sales. Door onze kennis en jarenlange ervaring kunnen wij foodconcepten als geen ander doorgronden en aanpassen aan de behoefte van de markt. Wij weten relevante verkooppunten voor producten te vinden door gebruik te maken van een ijzersterke analyse, ons uitgebreide netwerk, creativiteit en alertheid.

De food producten van onze klanten worden verkocht aan diverse kanalen in Nederland, België en Scandinavië. Door ons grote netwerk in deze landen, behalen wij succesvolle verkopen. Vraag jij je nu af waarom wij naast Nederland en België ook producten in de Scandinavische markt zetten voor onze klanten? De Scandinavische markt is vergelijkbaar met die van Nederland qua mentaliteit en de markt is van nature een importmarkt. Dit samen maakt de Scandinavische landen tot waardevolle en interessante handelspartners.

Verkopen met een single- of omnichannel aanpak

Om jouw product te kunnen verkopen aan de juiste klant moet er een correcte analyse gemaakt worden. Past jouw product goed in een bepaald kanaal, en waarom wel of niet? We maken hierin onderscheid tussen het verkopen via single channel en omnichannel.

Bij single channel wordt jouw product aangeboden aan de klant via één kanaal. Een voorbeeld hiervan is de traditionele fysieke supermarkt. Wanneer je voor een specifieke supermarkt kiest, is er een uitgebreide categorie analyse nodig. De vaste klanten bij een lokale supermarkt hebben namelijk een bepaald koop-gedrag, en je zal jouw product moeten aanpassen aan dit gedrag. Om dit te kunnen realiseren heb je consumer insights nodig. Jouw product moet immers voldoen aan de wensen van deze doelgroep.

Een tweede optie is omnichannel sales, waarbij de consument of zakelijke klant wordt bediend via meerdere kanalen. Bij deze vorm van sales wordt de volledige doelgroep geanalyseerd, vervolgens worden alle kanaal mogelijkheden in kaart gebracht. Jouw klant staat hierbij centraal en alle kanalen worden om de klant heen ingesteld.

Wij helpen jou om met je product op die juiste kanalen verkocht te worden. Dit doen wij door verschillende kanalen voor jouw doelgroep in kaart te brengen en vervolgens te adviseren welke het meest relevant zijn. Bovendien helpen wij jou om opgenomen te worden in deze betreffende kanalen. Het gaat bij omnichannel sales dus om het bedienen van je doelgroep, het succesvol uitbouwen en het optimaal benutten van de diverse kanalen.

Conceptontwikkeling is noodzakelijk om een product succesvol te introduceren binnen een afzetkanaal. Dit concept wordt aangepast per kanaal om de verkoop aan de diverse kanalen te stimuleren. Het product moet voldoen aan de wensen van de doelgroep.

Food e-commerce

E-commerce is de laatste jaren flink in opkomst. Daar waar er een paar jaar geleden alleen fysieke supermarkten en winkels waren, zijn er inmiddels gigantisch veel initiatieven om online boodschappen te doen.

In e-commerce zien we twee trends: convenience eating (mensen willen makkelijk eten) en convenience shopping (mensen willen makkelijk shoppen en zonder enige moeite producten snel in huis hebben). Een paar concrete voorbeelden van convenience eating en shopping zetten we hieronder op een rij.

  • Maaltijdboxen: De klant krijgt een maaltijdbox thuis gestuurd met een recept en de exacte ingrediënten die hiervoor nodig zijn. Zo hoeft de klant niet na te denken over wat hij moet koken en kan hij een bezoek aan de supermarkt vermijden.
  • Flits bezorging: Een bezorgservice van een supermarkt waarbij binnen 20 minuten de boodschappen bij de klant worden bezorgd. De bestelling wordt razendsnel verwerkt in de magazijnen rondom de plaats van bezorging.
  • Thuisbezorgd: Een online kanaal waar restaurants zich op kunnen aansluiten. Klanten kunnen hun favoriete maaltijd bij een restaurant in de omgeving bestellen, vervolgens wordt dit gerecht bezorgd door een (externe) koerier.

Dorsvlegel groeit mee met de wereld van food

De manier van het bestellen en kopen van food ontwikkelt zich enorm. Het is dan ook belangrijk om deze trends in de gaten te houden en mee te groeien met de ontwikkelingen. Wij beoordelen de omnichannels en brengen in kaart welke online distributiekanalen interessant zijn voor jouw bedrijf, en kijken daarbij uitgebreid naar jouw doelgroep. Vervolgens adviseren wij welke kanalen het best ingezet kunnen worden en creëren we smakelijke content voor deze kanalen. 

Wil jij de mogelijkheden van food sales voor jouw bedrijf met ons bespreken? Dan nodigen wij je graag uit voor een smakelijke kennismaking! Samen een keer genieten van een gave barbecue in de zomer, of een leerzame kook date in onze kookstudio in de winter? Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Koffie drinken?
Online vindbaar én zichtbaar zijn? Bel of mail ons!